TERUG NAAR OVERZICHT

Tom de Ket
© www.elselienvanderwal.com

Tom de Ket


Tom studeerde aan de Toneelschool van Maastricht. Sindsdien is hij actief op het gebied, van radio, televisie en theater. Hij is o.a. gastdocent bij Toneelgroep Amsterdam, Herman Teirlinck, De trap en de Toneel Academie. Was ondermeer werkzaam bij Theatergroep Hollandia (SCHRIJF en MEER NIET), Theater Artemis (OKKE EN NARRE, VROEG WIJS, WIESJE WAST ZICH AF en HIT), Suver Nuver (JC SUPERMAN en DE AANKONDIGING).

Jaren stonden Van Houts en De Ket op de Parade met enkele voorstellingen, zoals KIESPIJN (1998), ZEKER WETEN (1999), FIT (2000), HARD OPTREDEN (2003), KERSTING (2006), de best-of voorstelling STERK, ZWART EN ZONDER SUIKER (2007) en ACHTERLIJKER DAN DWARS.

Tom was voor DE DRENTSE BLUESOPERA verantwoordelijk voor de regie, scenario en de liedteksten. Dit muziektheaterspektakel op lokatie was tevens eenmalig te zien in Koninklijk Theater Carré.

Verder was Tom te zien in DE GROTE VERKIEZINGSSHOW, van Het Zuidelijk Toneel onder regie van Matthijs Rümke. Momenteel reist Tom met zijn eerste solovoorstelling FAME OVER (BosTheaterproducties) door het land.

In 2002 maakte Tom zijn film debuut in DE GROTTEN VAN HAN van de NPS. Gouden Kalf voor beste korte film.

Op televisie konden we hem ondermeer zien in: BAANTJER, WILDSCHUT EN DE VRIES, SPANGEN, RUSSEN, DE NEDERLANDSE CABERET DAGEN, HET SPAANSE PAARD, SCHOON GOED, LANGS DE KANT VAN DE WEG, UNIT 13, WILDE HAREN, POTJE SPORT, WE ZIJN WEER THUIS, BEGRAVEN (tevens scenario) en SAMEN.

Tevens maakte hij voor de radio het programma OORZAAK (NCRV) wat werd genomineerd voor de Prix Italia '95, OP DRIFT (NCRV), ALS ER GEEN GASTEN ZIJN LEVEN WE HEEL SOBER (NCRV met Arnold Grunberg) en RADIO BERG EIJK (VPRO).FEATURES ACTEURS ACTRICES SCENARISTEN REGISSEURS PRESENTATOREN COMPONISTEN CONTACT